Babiš ještě poslední slovo neřekl, my také ne

Také u vás zavládla po vyhlášení výsledků voleb do Poslanecké sněmovny ČR euforie? Povedlo se snad všechno co mohlo. Demokratickým koalicím se podařilo získat dostatečný počet mandátů, aby získaly v PS většinu, koalice SPOLU se dokonce stala celkovým vítězem voleb, Babišovo ANO díky své nenasytnosti vysálo hlasy od svých možných koaličních partnerů, čímž si pod sebou de facto podřezalo větev, z PS po téměř 30 letech konečně vypadla KSČM, Volný blok nedosáhl potřebného procenta voličů ani pro státní příspěvek, takže si populista Volný ani kapsu nenamastí, navíc kandidatura Hany Lipovské za toto uskupení přispěla k jejímu odchodu z Rady ČT.

No nezní to krásně? V Divadle RePublika jsme nad tím vším jásali, ale musíme přiznat, že v hlavě každého z nás malinko hlodala trochu sobecká myšlenka – bude o naše divadlo a Bosse Babiše teď ještě zájem? Nestalo se toto téma najednou již neaktuálním?

Máme za sebou dvě reprízy Bosse Babiše po volbách a musíme říct, že naše obavy se ukázaly jako liché. A to hned ze dvou důvodů. Jednak návštěvnost a salvy smíchu vás, diváků, výsledkem voleb vůbec neutrpěly, za což mockrát děkujeme.

Druhým důvodem, proč se téma našeho představení nevyčerpalo, je dění kolem prezidenta republiky. Díky nenadálé hospitalizaci Miloše Zemana si snad všichni uvědomili, že nehledě na jeho zdravotní stav (tímto přejeme panu Zemanovi brzké uzdravení), boj o dalšího prezidenta ČR se pomalu začíná rozbíhat.

Proto s Bossem Babišem „jedeme“ dál i s novým vizuálem. Potřeba připomínat veškeré kontroverze, které se kolem osoby Andreje Babiše, jeho vzestupu, podnikání i politické kariéry objevují, totiž nekončí, naopak je nyní možná ještě větší. Možnost, že se Andrej Babiš bude ucházet v další volbě o post prezidenta republiky, totiž není zanedbatelná a je jasné, že se Andrej Babiš bude snažit svůj obrázek v očích voličů co možná nejvíc vylepšit a dát zapomenout na veškeré aféry s jeho osobou spojené. Srovnejte například útočného a ukřičeného Andreje z předvolebních debat s jeho smířlivou verzí, která se nyní co nejvíce snaží distancovat a vymezit vůči dění kolem Kanceláře prezidenta republiky.

Přijďte proto na naše představení, pozvěte známé, přátele, ať co nejvíce lidem ukážeme, jaký Andrej Babiš ve skutečnosti byl, je a bude.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.