Co se to děje? aneb když jste pár dní mimo republiku…

Když se správce těchto webových stránek vrátil z cesty do UK, nestačil se divit, co všechno se kolem naší RePubliky děje.

Pro ty z vás, kteří nenavštěvují náš facebookový profil, vězte, že inscenace „Boss Babiš“ rozhodně není všem po chuti tak, jak by se mohlo zdát z vyprodaných pražských představení. Při naší snaze vydat se s touto hrou do dalších koutů republiky jsme téměř ihned narazili na nevoli a strach zástupců měst či kulturních zařízení. Ostatně posuďte sami z našeho oficiálního vyjádření k situaci:

Nastalé situace si všiml nejen zpravodajský web Fórum24 a Miroslav Kalousek, ale hlavně velká spousta našich fanoušků, městských zastupitelů a kulturních pracovníků, kteří se nám téměř okamžitě po zveřejnění této zprávy začali ozývat s nabídkami, abychom přijeli „Bosse Babiše“ zahrát právě k nim. Děkujeme za tento zájem a za fakt, že vám záleží na svobodě slova, názoru a nebojíte se možného „zakleknutí“…

Tento příspěvek jsem začal zmínkou o cestě do UK a tak jej také zakončím. Toto video z londýnského Speaker’s Corner sice původně vzniklo pro podporu nedělní demonstrace Milionu chvilek pro demokracii, ale s přáním, abychom bránili prostor pro možnost svobodně vyjádřit náš názor a abychom se nenechali zatlačit do rohu, jej zveřejním i zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.