Rekapitulace aneb nezaháleli jsme ani v době karantény

I přes lehkou zmatečnost postupného rozvolňování kulturního života (a nejen jeho) se zdá, že se věci pomalu začínají dostávat do normálu. Pojďme si ovšem prostřednictvím tohoto článku připomenout, čemu se členové Divadla RePublika věnovali během nucené, koronavirové přestávky:

  • činnost edukativní: po vzoru online činnosti učitelské se rozhodl Jan Nosek Novák obohatit své posluchače o informace ze zákoutí vzestupu a nástupu Andreje Babiše k moci. S laskavým dovolením autora, Jaroslava Kmenty, předčítal v 6 dílech několik kapitol z knihy Boss Babiš.
  • činnost hudební – stejně jako jiní hudebníci i náš technik, Jára Durďák, pocítil potřebu vyjádřit se k situaci pomocí písně, a tak složil skladbu „Jak se do lesa volá, tak se z lesa korona“. Té však ještě předcházela píseň s názvem „Já říkám lásce ANO!“, která je adresovaná premiéru Babišovi.
  • činnost investigativní – ani karanténa nás neodradila od pátrání po tom, jak se věci ve skutečnosti mají. Radkovi Jiříčkovi se podařilo zjistit, jak to skutečně bylo s plicními ventilátory, a Jan Nosek Novák získal utajenou část velikonočního projevu prezidenta Zemana. Nebo ne?
  • činnost pohádková – náš principál Jan Julínek se měl v karanténě očividně jako v pohádce, proto se rozhodl přečíst dětem „Pohádku o koroně“.
  • činnost moderátorská – během karantény probíhalo v našem „domovském“ Rock Café několik debat se zajímavými hosty, z nichž některé tyto diskuze moderoval náš Ondřej Lechnýř. Připomeňme si například diskuzi Jana Noska Nováka s Jaroslavem Kmentou 🙂

Děkujeme tímto viru COVID-19 a Vládě ČR za možnost a zkušenost být umělecky aktivní ve virtuálním prostředí, ale jsme rádi, že se již brzy opět setkáme s vámi, s diváky Divadla RePublika, naživo. Divadlo je totiž o tom „teď a tady“!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.