Připravte se, hrajem!

V 90. letech minulého století zmizela po zaznění této věty z obrazovky televizního přístroje zelená medúza a nahradil ji jakýsi hrací stroj, díky němuž mohl divák vyhrát CD oblíbené kapely. Vzpomínáte ještě na hudební pořad Medúza? Ty časy se nám zdají téměř stejně vzdálené jako čas před koronavirovou krizí. Ale stejně jako tenkrát, i dnes se zdá, že „zelenooká nestvůra“ pomalu mizí, opatření se rozvolňují, snad i my všichni máme už tak trochu vyhráno a hrací stroj, jménem Divadlo RePublika, se pomalu a jistě znovu rozjíždí!

A ne v ledajakém stylu, nýbrž se hned 12. května, tedy den po rozvolnění vládních opatření, postaralo o celorepublikové prvenství, neboť jako první divadlo odehrálo divadelní představení face-to-face (nebo spíše rouška-to-rouška) před vyprodaným hledištěm Městského divadla Jablonec nad Nisou.

Že se vám to podle fotky nezdá? Aby se představení mohlo odehrát, nestačila pouze odvaha jabloneckých pořadatelů a diváků, ale bylo také nutno snížit kapacitu hlediště a dodržet předepsané rozestupy, díky čemuž se původně vyprodané představení muselo „roztrhnout“ na představení dvě. Přesto byla snížená kapacita obou představení využita na 100 % a diváci z obou představení odcházeli spokojeni, herci se dokonce dočkali i potlesku vestoje.

Diváci tak herce ocenili i za stížené podmínky, neboť celé představení museli protagonisté odehrát v rouškách. Přes veškeré těžkosti však celý večer proběhl pro všechny zúčastněné nadmíru dobře. Hlad po kultuře a obzvláště po tématu hry „Boss Babiš“, které do určité míry rezonovalo v minulých měsících pod rouškou každého vládního nařízení, se ukázal být větším než strach z koronaviru. Děkujeme tímto divákům i pořadatelům, že do toho s námi šli!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.